شهرستان بافت
شهرستان بافت یکی از مرتفعترین و خوش آب وهواترین مناطق استان کرمان و ایران است. این شهرستان در جنوب غربی استان کرمان قرار گرفته و مرکز آن، شهر بافت است که تا شهر کرمان ۱۵۶ کیلومتر فاصله دارد. بافت شهرستانی کوهستانی و سردسیر است که ارتفاع میانگین مرکز آن، یعنی شهر بافت از سطح دریا ۲۲۸۰ متر است که در قسمتهای شمالی شهر به ۲۳۳۰ متر از سطح دریا هم میرسد و از شهرهای مرتفع ایران و بلندترین شهر با جمعیت بالای ۲۵ هزار نفر در ایران محسوب میشود. ارتفاع در برخی مناطق مسکونی شهرستان بافت مانند تلخه چار و بُندر گوغر تا حدود سه هزار متر از سطح دریا نیز میرسد. جمعیت شهرستان بافت در سال ۱۳۸۵ و تا قبل از جدایی شهرستانهای رابر و ارزوئیه برابر با ۱۴۵٬۰۱۴ نفر بودهاست.[۲] .[۳] شهرستان بافت توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) به عنوان یکی از ۷۰ شهر سالم ایران و یکی از هزار شهر سالم جهان معرفی شدهاست.[۴][۵] شهرستان بافت یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گردوی کشور است. این شهرستان تا سال ۱۳۸۸ شهرهای رابر و ارزوئیه را نیز شامل میشدهاست
2ـ جمعیت نیروی انسانی :
براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت فعلی شهرستان بافت ۸۴٬۱۰۳ نفر است
شهرستان بم
بَرْدْسیر یکی از شهرهای استان کرمان و مرکز شهرستان بردسیر است. این شهر در فاصله ۶۵ کیلومتری کرمان واقع شدهاست. [۱] از جاذبههای دیدنی طبیعی روستاهای لاله زار، بیدخوان، باغبزم بیدشهابی کریکو چشمه شور نارپ حاج کاکا درونوئیه و…
2ـ جمعیت نیروی انسانی :
جمعیت شهر بردسیر بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، برابر با ۲۵٬۱۵۲ نفر بودهاست.
شهرستان شهر بابک
این شهرستان بنا بر سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ جمعیتی برابر ۱۰۳۹۷۵ نفر داشتهاست. بر پایه این آمار ۵۱۶۲۰ نفر در شهر شهربابک و مابقی جمعیت در نقاط شهری و روستایی این شهرستان ساکنند.
1ـ موقعیت جغرافیایی:
شهرستان شهربابک در قسمت باختری استان کرمان واقع گردیده است. از جنوب و جنوب خاوری با شهرستان سیرجان، از جنوب باختری با شهرستان نیریز در استان فارس، از باختر با شهرستان خاتم (هرات و مروست) در استان یزد، از شمال با شهرستان مهریز در استان یزد، از شمال خاوری با شهرستان انار و از خاور و جنوب خاوری با شهرستان رفسنجان مرز مشترک دارد است. لازم به ذکر است که در سال ۱۳۵۸ منطقه راویز از شهرستان شهربابک منتزع و به شهرستان رفسنجان الحاق گردید . و در مردادماه سال ۱۳۵۹ هم مناطق هرات،مروست،هرابرجان،ترکان وفتح آباد به استان یزد ملحق گردیده و پس از چندی به شهرستان خاتم ارتقا یافتند
2ـ جمعیت نیروی انسانی :
این شهرستان بنا بر سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ جمعیتی برابر ۱۰۳۹۷۵ نفر داشتهاست. بر پایه این آمار ۵۱۶۲۰ نفر در شهر شهربابک و مابقی جمعیت در نقاط شهری و روستایی این شهرستان ساکنند.
شهرستان جیرفت
1ـ موقعیت جغرافیایی:
این شهرستان از شمال به شهرستان کرمان، از جنوب به شهرستان عنبرآباد، از شرق به قسمتی از شهرستان بم و از غرب به شهرستان بافت و رابر محدود شدهاست.
شهرستان جیرفت ۱۳۷۹۹ کیلومترمربع وسعت دارد و در قسمت مرکزی استان واقع شدهاست که به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و طبیعی به «هند ایران» معروف است. سطح زیر کشت محصولات زراعی باغی ۵۲۰۰۰ هکتار با میزان تولید ۷۳۹۰۰۰ تن میباشد. تولیدات آبزیان و دامی این شهرستان با روندی رو به رشد به ۳۰۴۰۴ تن رسیدهاست.
فاصله مرکز شهرستان تا مرکز استان حدود ۲۳۸ کیلومتر است و دارای ۵ مرکز شهری جیرفت، درب بهشت و جبال بارز و بلوک و ۵ بخش و ۱۵ دهستان و ۱۲۲۸ آبادی دارای سکنه میباشد.
2ـ جمعیت نیروی انسانی :
جمعیت شهرستان جیرفت بنا بر سرشماری سال ۱۳۹۰ تعداد ۲۷۷٬۷۴۸ نفر بودهاست.
شهرستان ریگان
شهرستان ریگان یکی از شهرستانهای استان کرمان در جنوب شرق ایران است. مرکز این شهرستان شهر محمدآباد میباشد و در فاصله ۳۰۰ کیلومتری جنوب کرمان واقع شدهاست. در گذشته شهرستان ریگان، یکی از بخشهای شهرستان بم بودهاست.[۱] مرکز شهرستان ریگان تا مرکز استان کرمان ۲۸۵ کیلومتر فاصله دارد.
ریگان یکی از کانونهای بحران فرسایش بادی در شرق ایران است. کندی عبور و مرور در جاده ترانزیت ریگان - چابهار و راههای روستایی از نتایج بروز ریزگردها در این شهرستان است. خشکسالیهای اخیر در این شهرستان موجب از بین رفتن پوشش گیاهی و بروز پدیده ریزگردها در ریگان شدهاست
بر اساس آمار موجود، این شهرستان دارای ۹۰ هزار نفر جمعیت میباشد.
شهرستان رفسنجان
رفسنجان شهری در مرکز ایران و شمال غرب استان کرمان میباشد که در فاصله ۱۱۵
کیلومتری کلانشهر کرمان و ۲۴۸[کیلومتری شهر تاریخی یزد قرارگرفته است و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ ه.ش ۱۶۱٬۹۰۹ نفر جمعیت داشتهاست. مردم رفسنجان به فارسی کرمانی سخن میگویند. محصول اصلی این شهر پسته میباشد و به همین سبب بزرگ ترین جنگل مصنوعی جهان در این شهر قرار گرفته است. شهر رفسنجان از شمال شرقی با زرند، از شمال غربی با انار،مهریز و بافق، از غرب با شهربابک، از جنوب غربی با سیرجان، از جنوب با بردسیر و از شرق به کرمان محدود میشود. فاصلهٔ رفسنجان تا شهر کرمان ۱۰۰ کیلومتر است.
جمعیت شهرستان ۱۶۱٬۹۰۹ نفر در سال ۱۳۹۵ می باشد.
زرند یکی از شهرهای استان کرمان در جنوب شرق ایران است. این شهر مرکز شهرستان زرند میباشد. جمعیت شهر زرند بنا بر سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران، بیش از ۱۳۸ هزار نفر بودهاست. فاصلهٔ شهر زرند تا کلانشهر کرمان ۷۵ کیلومتر است و در شمال غربی استان واقع شده است.وجه تمایز شهرستان زرند با دیگر شهرستان های استان کرمان منطقه ی جغرافیایی بسیار مناسب و داشتن صنعت های بسیار پیشرفته از جمله کارخانۀ کنسانتره، گندله، کک سازی، فولاد، یونولیت، نیروگاه برق و آبی تمام اتوماتیک، کارخانه قطران و از همه مهم تر مجموعه کارخانههای واگن سازی پلورسبز است. همچنین در سالهای اخیر این شهرستان پیشرفتهای بسیار زیادی در زمینه صنایع دستی مسی و تولید ظروف میناکاری و فیروزه کوبی و قلمزنی داشته که به همت مربیان صنایع دستی انجام گرفته هست
جمعیت شهرستان : 138000 نفر تا سال 1395 می باشد
شهرستان سیرجان
سیرجان شهری در جنوب ایران و در جنوب غربی استان کرمان و مرکز شهرستان سیرجان است. این شهر در ۹۶۰ کیلومتری تهران و ۱۸۰کیلومتری کرمان قرار دارد و با توجه به قرار گرفتن در تقاطع محورهای مواصلاتی تهران - بندرعباس و کرمان - شیراز از گذشته تاکنون، مورد توجه بودهاست.[۴][۵] جمعیت شهر سیرجان بر پایه سرشماری سال ۹۵ برابر ۱۹۹٬۷۰۴ نفر بودهاست و به لحاظ جمعیت دومین شهر استان کرمان بعد از شهر کرمان میباشد. شهر سیرجان به دو منطقهٔ شهرداری تقسیم شدهاست.[۶] سیرجان یکی از شهرهای صنعتی و اقتصادی کشور بهشمار میرود و منطقه ویژه اقتصادی محسوب میشود. شهر سیرجان سرانه فضای سبز خوبی دارد[۷] ارتفاع شهر سیرجان از سطح دریا ۱۷۶۶ متر است و به دلیل قرارگرفتن سیرجان در دشتی مرتفع، این شهر نسبت به شهرهای نیمه کویری دیگر ایران هوایی معتدلتر و ملایمتر دارد و یکی از تولیدکنندگان اصلی پسته در استان کرمان است. به لحاظ تاریخی نیز سیرجان جاذبههای مهمی را در خود جای دادهاست.
2ـ جمعیت نیروی انسانی :
جمعیت شهرستان : 199704 طبق سال 1395 می باشد.
شهرستان کهنوج:
2ـ جمعیت نیروی انسانی :
جمعیت شهر کهنوج بنابر سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران ۵۲٬۷۲۴ نفر بودهاست
بروز رسانی :1399/09/10